57 kv.m jaukus skandinaviškos stilistikos butas, Vilniuje

2023 m.

Nuostabūs šeimininkai, nuo pat pirmo susitikimo buvo kruopščiai atlikę namų darbus, žinojo aiškią stilistinę kryptį, todėl dirbti buvo vienas malonumas.

Pradėjome nuo tuščios stačiakampės erdvės. Įsigilinus į poreikius ir norus susidėliojome funkcines zonas ir pradėjome techninę ir kūrybinę kelionę.

Prioritetas buvo kokybiškos, ilgaamžės ir natūralios medžiagos, todėl butui parinkome natūralaus medžio, auksinio atspalvio ąžuolines parketlentes- tai nepavaldus laikui sprendimas. Šiame interjere tai tapo puikiu fonu atsiskleisti švariam skandinaviškam minimalizmui su jaukiomis išieškotomis detalėms.

Bute persipina švelniai pilki ir smėlio atspalviai ir aišku skandinaviškam interjerui būdinga balta spalva. Papildomai prie dominuojančios ramios spalvinės gamos įsivedėme gaiviai šiame interjere atrodančią mėlyną spalvą. 

Stilinga lietuvių gamintojų sofa tapo kambario puošmena ir patogumo garantu leidžiant laiką svetainėje.

Svetainėje parinktas fotelis- ne tik funkcinis, bet ir dekoratyvus interjero elementas. Solidus fotelio dizainas su ypatingos formos natūralaus ąžuolo porankiais ir kokybišku gobelenu- užtikrintai ilgaamžiškas sprendimas.

Kitur interjere atsirandančių medžio detalių atspalviai buvo derinami prie grindų spalvos, taip išlaikytas spalvinis vientisumas.

TV zonos dekoratyvumas pasiektas sienas dengiant mediniais bruseliais, kurie šiai erdvei suteikė jaukumo ir išbaigtumo. 

Langai didelis, iki žemės. Pro juos patenka daug natūralios dienos šviesos. Šiam butui medinės baltos spalvos žaliuzės buvo tobulas sprendimas padėsiantis reguliuoti šviesos srautą saulėtomis dienomis. Dekoratyvios švelniai pilko atspalvio ir itin minkšto audinio naktinės užuolaidos šimtu procentų išbaigė langų sprendimą- funkcija ir grožis.

Virtuvės zona nėra didelė, bet apgalvoti daiktų laikymo sprendimai tikrai leis kokybiškai gaminti. Švarus ir itin estetiškas virtuvės vaizdas puikiai įsilieja į svetainės interjerą. Valgomojo zonoje parinktas ąžuolinis valgomojo stalas ir prie jo priderintos kėdės puikiai atitiko interjero koncepciją.

Nuotraukos: Torsten Schmidt

« of 2 »